На Херсонщині кількість зрошувальних земель зросте до 313,4 тис. га

12 лютого 2017 91 0
У 2017 р. буде завершено роботу з будівництва гідротехнічної споруди на Північно-Кримському каналі
AgroPolit.comУ 2017 р. буде завершено роботу з будівництва гідротехнічної споруди на Північно-Кримському каналі

За рахунок залучення інвестицій в 2017 р. поливні площі на Херсонщині складуть 313,4 тис. га, або на 13,8 тис. га більше показника 2016 р.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового комплексу області Олександр Паливода.

У 2017 р. буде завершено роботу з будівництва гідротехнічної споруди на Північно-Кримському каналі, що дасть змогу цілісно функціонувати системі зрошення, яка була порушена внаслідок окупації Криму.

Також у поточному році буде продовжено співпрацю з експертами Світового банку щодо відпрацювання спільної концепції відновлення та покращення зрошувальних земель.

Читати по темі: На Херсонщині 90 млн грн інвестують в модернізацію зрошувальної системи

В Генічеському районі на території Привільненської сільської ради планується відновлення внутрішньогосподарської зрошувальної мережі на площі 450 га та розширення площ під крапельним зрошенням на 1 тис. га.

В Каховському районі додатково планується впровадити 2,9 тис. га зрошення.

«У вищезазначених районах з метою розбудови зрошення планується залучити грантові кошти та технічну допомогу закордонних донорів», — зазначив Олександр Паливода.

Він також додав, що вже сформовано та направлено заявки щодо розбудови зрошуваної мережі на отримання пільгового кредитування за програмою КФАЕР, який готовий до підтримки розвитку інфраструктурних проектів в Україні.

Виконано за допомогою Disqus