АЧС зафіксовано відразу у п'яти областях

20 лютого 2017 549 0
На території Івано-Франківської області АЧС виявлено вперше
pixabay.comНа території Івано-Франківської області АЧС виявлено вперше

Держпродспоживслужба зафіксувала нові випадки АЧС в Одеській, Полтавській, Івано-Франківській, Харківській та Рівненській областях.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Відповідно до інформації головних управлінь Держпродспоживслужби в Одеській, Полтавській, Харківській та Рівненській областях з 16 лютого в особистих підсобних господарствах громадян в смт Захарівка (Одеська область), смт Велика Багачка, с. Якимове, с. Тишки (Великобагачанський та Лубенський райони, Полтавська область), с. Бакшеївка (Вовчанський район, Харківська область) та с. Дядьковичі (Рівненський район, Рівненська область) було зареєстровано загибель свиней.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу 17 та 20 лютого 2017 р. було встановлено діагноз — африканська чума свиней.

Крім того, 19 лютого ДНК вірусу АЧС було виявлено при дослідженні біоматеріалу, відібраного від загиблого дикого кабана, що належав ПП «Спеціалізоване лісомисливське науково-дослідне природозаповідне господарство „Чорний ліс“ (утримання у вольєрах) (с. Рибне, Тисменицький район, Івано-Франківська область). На території Івано-Франківської області АЧС виявлено вперше.

»З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС", — сказано в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus