Еко-ферма «Ластівка» отримала звання «Соціально відповідальний інвестор» — Сільський Ревізор

23 лютого 2017 155 0
Еко-фермі «Ластівка» з с. Визирка присвоїли звання «Соціально відповідальний інвестор»
kurkul.comЕко-фермі «Ластівка» з с. Визирка присвоїли звання «Соціально відповідальний інвестор»

На церемонії нагородження Село Року 2016 еко-фермі «Ластівка» з с. Визирка, що на Одещині присвоїли звання «Соціально відповідальний інвестор». Окрім цього соціальний проект Сільський Ревізор відзначив село у номінації «Промислове село року». Села-переможці обирались завдяки онлайн-голосуванню.

Читати по темі: Оприлюднено дані голосування за Село Року 2016 — Сільський ревізор

На фермі «Ластівка» 10 голів дійного стада, свині, коні, кури різних порід, вівці та кролі. Основною діяльністю є виготовлення молока та сирів. Окрім цього господиня ферми Олена Козьміна заснувала фонд імені свого чоловіка, Олексія Ставніцера та активно допомагає Визирці.

«Радує, що є великі і мега-впливові агрокомпанії, що вкладають гроші в села. Я — представник маленьких, середніх, які намагаються не загубитися і вижити. Мій проект реалізовано в селі з однієї простої причини: чоловік приїхав будувати порт і потрібно було жити поруч. Еко-ферма «Ластівка» та творча платформа «Світлиця» народилися з ідеологією збереження традицій наших предків і народної мудрості в укладі господарства. Для того, щоб портово-промислова зона зберегла свій колорит, сільську особливість, ми розповідаємо і вчимо, як жити по-старому в умовах сучасного життя», — розповіла власниця еко-ферми «Ластівка» Олена Козьміна, отримуючи нагороду «Соціально відповідальний інвестор».

Читати по темі: Ферма «Ластівка»: старовині австрійські технології сироваріння відновлено під Одесою

Про те, що зробили у селі після візиту Сільського Ревізора під час отримання нагород на церемонії Село Року 2016 розповів сільський голова с. Визирка Олександр Токменінов.

«Сільський ревізор поставив під час візиту визирчанам чотири« четвірки»: за рівень медицини, якість доріг, спорт та магазин. Ми спробували виправитися: закупили медичне обладнання для стоматологічного кабінету, лабораторії і відкрили аптеку. Полагодили дороги на 2 млн грн, а також за допомогою «ТІС» відкрили магазин соціальних цін, де вартість товарів набагато нижча, ніж в супермаркетах. А по спорту ввели в штат сільради людину, яка відповідає за його розвиток», — відзвітував Визирський сільський голова Олександр Токменінов.

У село входить портово-промислова зона, а свою діяльність здійснюють 70 зареєстрованих в селі підприємств, у тому числі, вся група компаній «ТІС». Всі разом ці підприємства забезпечують визирчанам бюджет в 22 млн грн (за підсумками 2016 р.).

Нагадаємо, запросити Сільський Ревізор до себе в село можна тут.

Вікторія Сумченко, Дарина Козоріз, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus