Китай інвестує $0,5 млрд в українське садівництво та ягідництво

1 березня 2017 461 0
Китайські інвестиції спрямують на будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу
kurkul.comКитайські інвестиції спрямують на будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу

Китайська компанія інвестує $515 млн в українську галузь садівництва та ягідництва протягом наступних двох років.

Як повідомила прес-служба «УКРСАДПРОМ», 28 лютого 2017 року голова Асоціації Дмитро Крошка та генеральний директор Департаменту з міжнародних зв’язків China Haisum Engineering Co., Ltd. Гонг Чжюн підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Згідно з цим документом, заплановані інвестиції будуть спрямовані на будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу.

«На прикладі садівництва та ягідництва ми хочемо показати, яким чином близько 1 млн людей, зайнятих у цій галузі, зможуть зробити Україну конкурентоспроможною на зовнішніх ринках», — повідомив голова Асоціації.

Зі свого боку, Гонг Чжюн зазначив, що китайську сторону цікавить потенціал України у сфері вирощування зернових та інших культур, їхньої переробки, а також будівництва логістичних комплексів.

«Україна має значні ресурси (земельні, людські), а також сприятливі погодно-кліматичні умови та географічне положення для розвитку сільського господарства та виробництва агропродукції», — зауважив Гонг Чжюн.

Крім того, минулого року Асоціацією було ініційовано початок процесу узгодження фітосанітарних протоколів між Україною та Китаєм для експорту українських фруктів та ягід на китайський ринок. Цю норму також закріпили в Меморандумі.

Виконано за допомогою Disqus