Аграріям бракує підтримки у страхуванні — експерт

3 серпня 2015 107 0
Аграріям бракує підтримки у страхуванні — експерт
Кurkul.comАграріям бракує підтримки у страхуванні — експерт

На сьогодні аграрне страхування є найбільш складною та ризиковою процедурою, переконаний директор департаменту маркетингу страхової компанії «ПРОВІДНА» Владислав Новак, пише Кurkul.com.

За його словами, у світі страхування не розвивається без державної підтримки, а в деяких країнах вона сягає 90% від страхових премій. Разом із тим, така допомога не суперечить правилам WTO, замінюючи форму прямих субсидій сільгоспвиробникам. Українські ж аграрії не мають змоги вільно користуватися послугами аграрного страхування, адже державна підтримка практично відсутня.

Читати по темі: «Нові умови аграрного страхування»

«Підтримка з боку держави повинна полягати, в першу чергу, у створенні прозорих і зрозумілих усім учасникам ринку правил роботи. Вони повинні охоплювати питання роботи товарної та зернової біржі, форвардних і ф'ючерсних контрактів, оцінки посівів, врегулювання збитків та відповідальності кожної зі сторін», — вважає він.

Також додає, що у розвинених країнах існує практика часткової участі держави в оплаті страхової премії, визначеним сегментам виробників і на певні культури (так зване дотаційне страхування посівів).

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою