Націоналізація активів українських підприємств у ДНР не торкнеться фермерів — думка

7 березня 2017 64 0
Дрібні підприємства в ДНР не «націоналізовують»
kurkul.comДрібні підприємства в ДНР не «націоналізовують»

Фермер із Мар’їнки Віталій Пожидаєв переконаний, що «націоналізація» активів українських підприємств на території так званої ДНР — це лише намагання представників «влади» окупованих територій утвердитися в очах проросійських жителів. Про це чоловік заявив у ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

Мешканці непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей все частіше проявляють «українську свідомість», тому націоналізація — це лише один із способів повернення свого авторитету представникам ЛНР/ДНР, переконаний фермер.

«Це ніяк не вплине на український аграрний ринок, до того ж вони не можуть це зробити. Що значить «націоналізувати»? Це піар-акція і більше нічого. Там різко скорочується частина людей, які підтримують Росію, але критична маса їх все одно існує. От для них вони і заявляють про це», — говорить аграрій.

Читати по темі: «Націоналізація» українських активів у ДНР/ЛНР: правда чи піар-хід?

Віталій Пожидаєв розповідає, що до всіх підприємств, які підлягають націоналізації, мають відношення люди з Росії.

«Як ви собі взагалі це уявляєте? Йшла війна. Всі представники малого і середнього бізнесу, хто хоч якимось чином підтримував Україну — у них все відібрали, розікрали, спалили і т.д. Ні в кого нічого не залишилося. А тут раптом виходить так, що ці підприємства працюють як треба, ніхто їх не чіпає, вони отримують зарплату і саме в гривні. Хто туди привозить готівку?», — коментує Віталій Пожидаєв.

До слова, анонімне джерело серед фермерів, що мають господарства на непідконтрольній території Донецької області, повідомило, що дрібні підприємства поки що не чіпають.

Вікторія Сумченко, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus