Як відкривали ринок землі європейські країни: новий проект AgroPolit.com та EasyBusiness.in.ua

16 березня 2017 129 0
У Польщі  ринок с\г земель – відкритий з обмеженнями
agropolit.comУ Польщі ринок с\г земель – відкритий з обмеженнями

З усіх країн Європейського Союзу Польща найдовше переходила на відкритий ринок землі — 12 років. Через цю затримку вона витрачає на підтримку сільського господарства найбільше коштів серед інших членів ЄС — $18,4 млрд (у 2013 р.).

Про це йдеться в аналітичному матеріалі у рамках нового спільного проекту AgroPolit.com та EasyBusiness.in.ua.

У дослідженні під назвою «Створення вільного ринку землі с/г призначення в Україні» експерти EasyBusiness.in.ua виділяють кілька груп європейських країн, які схожі між собою за територіальною ознакою.

Автори дослідження при класифікації земельних відносин у конкретних країнах (всього 60) до уваги брали Рейтинг Doing business від Світового банку, Index of Economic Freedom від Heritage Foundation, Global Competitiveness Index від World Economic Forum тощо.

Читайте за темою: AgroPolit.com спільно з EasyBusiness.in.ua запустив проект про відкриття ринку землі у різних країнах світу

Також у рамках дослідження експерти з’ясували, що в приватній власності в Польщі перебувають 81% с/г земель. Хоча іноземці й можуть купувати тут землю, у більшості випадків від них вимагають тривалого проживання в країні. А максимальна кількість землі в «одні руки» 500 гектарів. За результатами дослідження ринок с\г земель у Польщі отримав тип – відкритий з обмеженнями.

Rynok zemli v Polshi

Виконано за допомогою Disqus