Несприятливі погодні умови вплинули на хід посівної кампанії

20 квітня 2017 288 0
Поля України вкриті снігами
kurkul.comПоля України вкриті снігами

З початком тижня в Україну прийшло серйозне похолодання. Похолодання принесло з собою заморозки та сніг у східних областях. Найближчими днями очікується збереження холодної погоди з морозами вночі до мінус 5 градусів у повітрі, та мінус 3 — 8 градусів на поверхні грунту. Станом на 19 квітня у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях спостерігається сніжний покрив від 2 — 3 см до 24 —29 см, повідомляє УкрАгроКонсалт.

Читати по темі: Аграрії втратять до 30% врожаю плодових через заморозки — Укргідрометцентр

У зв’язку з несприятливими погодними умовами в Україні уповільнились темпи посіву ярих зернових культур. Станом на 18 квітня ранніми ярими зерновими і зернобобовими культурами засіяно 2,2 млн га, що на 3,5% менше ніж на аналогічну дату минулого року.Суттєво відстає сів ячменю — на 13%. Посіяно 1,5 млн га, тоді як минулого року було 1,7 млн га.

Значно відстають посіви кукурудзи. На 18 квітня кукурудзою засіяно 0,3 млн га, тоді як минулого року на цю ж дату було засіяно 0,9 млн га. Погіршення погодних умов може призвести до того, що заплановані 4,5 млн га не будуть виконані в повному об’ємі.

Читати по темі: Ярими зерновими вже засіяли 2,5 млн га

Виконано за допомогою Disqus