На Черкащині селяни вирощують екологічно чисті овочі всім селом

12 травня 2017 732 0
Майже на кожному подвір’ї є теплиця
ntn.uaМайже на кожному подвір’ї є теплиця

У с. Софіївка, що на Черкащині екологічно чисті продукти вирощують майже у кожній родині. Теплиці в селі можна побачити ледь не на кожному подвір’ї. Люди почали вирощувати овочі для себе, потім бажаючі поласувати еко овочами почали приїздити з інших сіл та міст, йдеться у сюжеті телеканалу НТН.

Перш за все, у теплиці потрібно створити відповідні умови. Овочі потребують правильного температурного режиму та рівня вологості.

Мешканці села спеціальної освіти не мають. Всього вони навчилися самостійно.

«Агрономічної освіти не маю. По літературі, по досвіду і душа ще підказує, що йому треба », ― розповідає мешканка села Галина Походенко.

Інша господиня, пані Світлана, вже продає вирощені у теплиці огірки та чекає, коли дозріють інші овочі.

Підрахувати витрати на вирощування екологічно чистих овочів досить складно.

«Людський труд не враховується. Купуємо матеріали, насіння. Плівка дуже дорога, шпагат дуже дорогий, насіння дороге. Але мусиш чимось займатися, бо треба якось виживати», ― бідкається пані Світлана.

Сільський голова Софіївки також має теплицю.

«У нас сама чиста зона. Немає ніяких екологічно небезпечних виробництв. Тому і почали займатися вирощуванням. Маємо великий попит на капусту, огірки, помідори, баклажани, перець різних сортів. Тому люди і почали займатися», ― зазначив Софіївський сільський голова Олександр Мороз.

Виконано за допомогою Disqus