Під санкції потрапили бухгалтерські програми, якими користуються фермери

16 травня 2017 123 0
В Україні ввели у дію санкції
bug.org.uaВ Україні ввели у дію санкції

До санкційного списку потрапили компанії, які займаються розробкою програмного забезпечення для бухгалтерського обліку. Серед них ТОВ «1С», ФТ «Енвіжн Груп», ТОВ «Корпорація «Парус» та всі філіали і дистриб’ютори цих компаній. Інформацію про це оприлюднили у офіційному інтернет-представництві Президента України.

Відповідний указ №133/2017 Петро Порошенко підписав учора, 15 травня, чим ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

У санкційному списку 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.

Згідно Указу Президента до ТОВ «1С», ФТ «Енвіжн Груп», ТОВ «Корпорація «Парус» застосують такі обмежувальні заходи:

  • блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
  • обмеження торговельних операцій;

  • запобігання виведенню капіталів за межі України;

  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

  • обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;

  • припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави;

  • заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності.

Термін обмежень для розробників цього програмного забезпечення три роки.

Як відобразяться санкції на діяльності сільгоспвиробників нам прокоментував фермер із Сумщини Олексій Назаренко.

«Особисто ми не користуємося цим програмним забезпеченням. Але знаю багато господарств, які від санкцій постраждають. Пошук інших програм і перехід на них буде для аграріїв дуже дорогим і незручним, адже підприємства, які протягом багатьох років вели облік у таких програмах як, наприклад, «1С», можуть втратити всю документальну базу», — говорить Олексій Назаренко.

Указ набирає чинності не пізніше ніж у п'ятнадцятиденний строк після його прийняття у встановленому порядку і підлягає оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях («Офіційний вісник України», газета «Урядовий кур'єр»).

Виконано за допомогою Disqus