Рейдери захопили державні землі НААН

23 травня 2017 894 0
Ще на початку квітня невідоми особи почали розбивати ділянкуна менші частини
zemlerobstvo.comЩе на початку квітня невідоми особи почали розбивати ділянкуна менші частини

Рейдери захопили землі наукової установи, державні землі на яких закладені стаціонарні досліди та мають наукове значення. Це трапилося 20 травня 2017 р., повідомляє «Інститут землеробства НААН».

Протистояння по даному факту ведеться іще із 2013 р., по якому Києво-Святошинською місцевою прокуратурою було порушено кримінальне провадження за №42013100200000190 від 11.07.2013 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України.

Невідомі особи 11 квітня почали розбивати земельну ділянку розміром 4 га на менші ділянки, розміром 0,08 га та встановлювати розміточні кілки. Про це було повідомлено у поліцію та складено відповідний акт.

У вихідний день 20 травня невідомі знову почали поділ ділянки, про що було повідомлено поліцію та складений акт. Ці обставини свідчать про те, що зараз триває активний поділ земельної ділянки на ділянки меншого розміру, з метою їх подальшої реалізації.

За позовом прокуратури Київської області, в Господарському суді Київської області на даний час розглядається справа за №911/1139/16 про скасування розпоряджень, державної реєстрації права власності на земельні ділянки та витребування земельних ділянок з незаконного володіння. Проте дії невідомих осіб ускладнить або ж взагалі унеможливить виконання рішення господарського суду Київської області, котрий розглядає на даний час спір по даній земельній ділянці, а також повернути її у власність Держави.

Виконано за допомогою Disqus