В Україні підприємцями є лише 2,5 із 1000 сільських жителів — Мартинюк (ОПИТУВАННЯ)

31 травня 2017 78 0
Із 1000 сільських жителів лише 2,5 — фермери
kurkul.comІз 1000 сільських жителів лише 2,5 — фермери

Якщо загалом в Україні кількість підприємців складає 43,5 на 1000 осіб, то пропорція в сільській місцевості набагато нижча: із 1000 сільських жителів лише 2,5 — фермери.

Про це перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, по країні та в сільській місцевості ці люди — активний прошарок, який, власне, і рухає економіку та соціальну сферу, однак ця активність є нерівномірною.

«Безглуздо думати, що в сільській місцевості люди менш ініціативні, ніж у містах. Отже, причина цього понад десятикратного розриву — в кон’юнктурі та специфічних факторах, притаманних селу. Поточний статус-кво в сільській місцевості сформований, перш за все, впливом мораторію на продаж земель сільгосппризначення, який є основним гальмом для розвитку підприємництва. Лише повноцінна власність на землю гарантує збереження інвестицій та стимулює розвиток довгострокових та/або нішевих проектів, які в більшості країн світу є прерогативою фермерів. У той же час бізнес на умовах оренди передбачає виробництво простих культур із швидким циклом виробництва, а в цій сфері дрібні виробники є неконкурентоспроможними в порівнянні з агрохолдингами», — написав Максим Мартинюк.

Виконано за допомогою Disqus