На Вінниччині озброєні рейдери спробували захопити фермерське господарство

31 травня 2017 525 0
Між місцевим фермером-орендарем, підтримуваним місцевими мешканцями, та непроханими гостями зав’язалася бійка
facebook.comМіж місцевим фермером-орендарем, підтримуваним місцевими мешканцями, та непроханими гостями зав’язалася бійка

У середу 31 травня в с. Метанівка Теплицького району Вінницької області озброєні чоловіки спробували захопити фермерське господарство, у результаті чого були затримані 42 людини.

Про це на своїй сторінці в Facebook поінформував голова Нацполіції Україна Сергій Князєв.

«Молодики у балаклавах ризикнули захопити фермерське господарство у селі Метанівка Теплицького району. Між місцевим фермером-орендарем, підтримуваним місцевими мешканцями, та непроханими гостями зав’язалася бійка. Спецпризначенці затримали 42 чоловіків. Їх особи встановлюються. Зброю вилучили», — повідомив Сергій Князєв.

Зазначений факт поліція кваліфікувала як хуліганство (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до семи років.

Голова Нацполіції уточнив, що в результаті нападу на фермерське господарство 45-річний житель Метанівки отримав поранення в живіт. Із травматичними пораненнями за допомогою до лікарів звернулися ще п'ятеро осіб. Їхньому життю ніщо не загрожує.

Як пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу поліції у Вінницькій області, озброєні чоловіки в балаклавах увірвалися на територію зернотоку і почали стрілянину, в результаті чого одна людина отримала поранення черевної порожнини і була госпіталізований.

«Попередньо відомо, що конфлікт виник між фермером-орендарем земельних паїв і невідомими немісцевими особами, які вчинили силові дії. Поліція блокувала місце конфлікту і припинила протиправні дії. В результаті переговорів частина людей в балаклавах склала зброю, з іншими ведуться переговори. Ситуація контролюється. На місці працює слідчо-оперативна група, група реагування патрульної поліції і спецпідрозділу», — ідеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus