Підприємство на Одещині укладає подвійні договори оренди земель

5 червня 2017 329 0
Земельна ділянка
Kurkul.comЗемельна ділянка

В Ананіївському районі, що на Одещині, представники невідомого підприємства укладають фіктивні договори оренди паїв, при тому що ці землі власники вже здали в оренду іншому підприємству, повідомляється у програмі «Україна Аграрна».

Представники ТОВ «Хлібороб півдня» у співпраці з державними реєстраторами створили схему, за якою підписують договори оренди земельних паїв, які вже орендовані ТОВ «АІСТ-1». Це підприємство і до сьогодні обробляє землі.

Власники земельних паїв, за їх словами, не мають жодного уявлення про ТОВ «Хлібороб півдня», адже жодного разу їх не бачили. Така ситуація склалася з понад сотнею договорів оренди паїв. Згідно «нових документів», землі жителів с. Романівка ще з 2010 р. знаходять в оренді ТОВ «Хлібороб півдня».

«Вони заключили фіктивні договори, тому що люди не підписували їх. Ніяких документів люди їм не давали. Копії державних актів на землю вони взяли в Ананіївському держкомземі. Зробили фіктивні документи і зареєстрували у реєстраційній службі управління юстиції», ― говорить обурений аграрій Володимир Гамарц.

Окрім подвійних договорів оренди, за ТОВ «Хлібороб півдня» було помічено підписання договорів оренди земельних ділянок, власники яких вже давно померли.

За словами директора ТОВ «АІСТ-1» Василя Лапія, люди, які отримали в спадщину пай та намагалися його здати в оренду цьому підприємств, виявили, що їхні померлі родичі вже після своєї смерті здали в оренду ці землі ТОВ «Хлібороб півдня».

Селяни обурені, адже вони ніколи не бачили представників ТОВ «Хлібороб півдня», а свої паї здали в оренду ТОВ «АІСТ-1» понад 20 років тому.

«Я не знаю, що то за договір та де він взявся. Я цих людей не бачив. Не знаю ні їх імені, ні прізвища, ні по-батькові. Це все «липа». Договір з «АІСТОМ» я підписав ще в 1996 р., 23 листопада», ― повідомив пайовик ТОВ «АІСТ-1» Василь Горішок.

Як розповів Володимир Гамарц, представники ТОВ «Хлібороб півдня» жодного разу не заявляли своїх прав на цю землю та не намагалися там щось посіяти чи зібрати врожай.

Селяни обурені таким свавіллям та обіцяють захищати свої землі від рейдерів будь-яким способом. Вони звертаються до аграріїв області та України за допомогою та закликають всіх власників земель бути уважними, аби ніхто не відібрав їхню землю.

Виконано за допомогою Disqus