Аграрні розписки стартують у трьох областях

12 серпня 2015 43 0
Аграрні розписки стартують у трьох областях
Кurkul.comАграрні розписки стартують у трьох областях

Пілотний проект аграрних розписок стартує у Черкаській, Харківській та Вінницькій областях. Про це повідомила під час експертної зустрічі директор департаменту правової та законопроектної роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України Інна Гребенюк.

«У наших планах — поширити пілотний проект на всю Україну. Наше завдання — запровадити ефективний механізм використання аграрних розписок як малими фермерами, так і великими товаровиробниками. Старт проекту заплановано на початок вересня. До кінця 2015 р. будуть отримані перші результати, а уже в наступному році планується поширити досвід аграрних розписок по всій Україні», — повідомила Інна Гребенюк.

За її словами, необхідно створити можливість залучення обігових коштів через аграрні розписки. Оскільки у кредиторів і виробників є недовіра до такого інструменту, слід збалансувати захист інтересів обох сторін.

«У регіонах наразі недостатньо фінансування і банки не задовольняють потреби малих і середніх фермерів. Кредити видаються тільки великим компаніям. Перепоною для розвитку фермерства є лімітований доступ до фінансування. Тому саме інструмент аграрних розписок частково вирішує проблеми фермерів», — сказав голова громадської організації «Agroreforms.ua» Олег Проценко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою