Земельні аукціони залучили в бюджет Львівщини 9 млн грн

16 червня 2017 90 0
Молоток для аукціона
MIGnewsМолоток для аукціона

За результатами проведення земельних аукціонів у Львівській області було передано уже 335 земельних ділянок і до місцевих бюджетів надійшло майже 9 млн грн, пише «Щоденний Львів».

Як сказала начальник відділу обліку земель головного управління Держгеокадастру у Львівській області Вікторія Луценко, Львівська область входить в топ-3 регіонів, де найбільш активно проводяться земельні аукціони.

За її словами, торги підтверджують високий інтерес з боку інвесторів — на більшість лотів є відразу 3-4 претенденти, а кінцевий результат при стартовій ставці в 8% сягає 45%.

«Тобто після запуску ринку власники землі зможуть отримати високу ціну за землю, причому її вартість із року в рік зростатиме», — сказала спеціаліст.

За словами Вікторії Луценко, зростання ціни на землю також спричинить значне переважання попиту над пропозицією землі на першому етапі відкриття ринку.

Крім того, координатор проектів Львівської аграрної дорадчої служби Йосип Княжицький також розповів, що 90% селян землю не продадуть.

«Натомість є значна кількість господарів, які хочуть докупити ділянки, аби вести своє фермерське господарство. Але всі власники паїв хочуть мати право продавати землю. Вони вважають, що накладення цього мораторію схоже на часи ранніх колгоспів, коли селяни ніби були повноправними громадянами, але паспорти у них забрали. Так і земля: вона ніби твоя, але розпорядитися без чужого дозволу ти нею не можеш», — сказав Йосип Княжицький.

Виконано за допомогою Disqus