Слободяник мобілізує людей для захисту «Ниви-2010» від рейдерів

29 червня 2017 262 0
Іван Слободяник, член АФЗУ
agropolit.comІван Слободяник, член АФЗУ

Член Асоціації фермерів і приватних землевласників (АФЗУ) Іван Слободяник зараз перебуває в Кропивницькому і обіцяє мобілізувати людей проти рейдерського захоплення ТОВ «Ниви-2010» в с. Бережинка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Cтежте за подіями разом із Kurkul.com:

Рейдерство на Кіровоградщині: як намагаються захопити «Ниву-2010» (ОНОВЛЕНО)

«Уже більше року тривають рейдерські атаки та рейдерські захоплення фермерських господарств по всій країні. Часто-густо зі смертельними випадками — де жартвами є, на жаль, саме аграрії, а не рейдери. Найбільше потерпали Дніпропетровська, Кіровоградська та Кінницькі області», — коментує ситуацію Іван Слободяник.

За його словами, протягом цього року від Асоціації фермерів були і протести, і звернення, і робочі зустрічі. Однак результату досягнути так і не вдалося.

«Все до одного місця. Найбільш прикро, що Мінагрополітики та Уряд Володимира Гройсмана в цілому самоусунулись від реальних проблем аграріїв та селян і живуть своїм паралельним життям», — пише член АФЗУ.

Як правило, рейдерські захоплення відбувалось в умовах бездіяльності влади, відтак фермери та селяни як могли організовували самооборону.

«Але випадок в с.Бережинка перевернув все з ніг на голову. Чи то з дурості чи свідомо, але поліція стала на бік реальних бандитів, які засвічені вже не в одній ситуації на Кіровоградщині. Знову фігурують держреєстратори (читай міністр Петренко) та депутати Народного фронту», — пише Іван Слободяник.

Долучитися допомагати фермерам і селянам також пообіцяли в команді «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

«Завтра зранку група наших юристів буде на місці допомагати потерпілим від свавілля злочинців», — прокоментував пост Давид Сакварелідзе.

Крім того, нагадаємо, за даними очевидців протистояння селян з так званими рейдерами переросло у сутичку ветеранів АТО (які приїхали захищати людей) з Нацполіцією області.

Як повідомив раніше народний депутат (Об’єднання «Самопоміч») Іван Мірошніченко, конфлікт розгорівся довкола майна агропідприємства «Нива-2010» і мешканці села звернулися до нього та ще кількох народних депутатів втрутитися і завадити рейдерам «віджати» підприємство.

Виконано за допомогою Disqus