Держбюджет поповнять за рахунок тіньових врожаїв

3 липня 2017 204 0
Зернові
kurkul.comЗернові

Цього року Херсонська область першою в Україні запровадить процедуру вилучення врожаю землекористувачів, які без дозвільних документів вирощують сільськогосподарську продукцію на теренах області, ідеться на сайті Херсонської ОДА.

«Великі площі земель знаходяться у використанні незаконно, тому в облдержадміністрації, як і в кожному районі області діє робоча група, мета якої скоординувати роботу щодо виявлення незаконного використання земель для вирощування сільськогосподарської продукції і прийняття відповідних рішень для покарання згідно з чинним законодавством», — розповів заступник голови ОДА Євген Рищук.

Спеціалісти  прокуратури Херсонської області, Головного управління Нацполіції в Херсонській області, Головного управління ДФС та Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області визначили процедуру щодо вилучення врожаю через судові органи та спрямування коштів до державного бюджету України.

Заступник голови ОДА Євген Рищук зазначив, що фахівці вже виявили незаконне використання земельної ділянки у Новотроїцькому районі, де найближчим часом буде зібрано врожай.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року керівник області видав розпорядження щодо проведення інвентаризації земель, щоб вивести з тіні земельні відносини на території області та забезпечити надходження до бюджетів платежів від операцій із земельними ресурсами.

Виконано за допомогою Disqus