Заводи з виготовлення міндобрив відновили роботу

11 липня 2017 114 0
Мінеральні добрива
7dach.ruМінеральні добрива

Три хімічні підприємства групи «Ostсhem» відновили свою роботу.

Так, 16 червня запрацював ПАТ «Азот» (Черкаси), 5 липня — ПАТ «Рівнеазот», а 7 липня — ПАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот».

Це стало можливим завдяки замовленню ПАТ «Аграрний фонд» на суму 1 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Аграрного фонду.

Кошти для формування закупівельних партій добрив і запуску заводів в цілому склали близько 1 млрд грн, з яких 750 млн грн були вивільнені з резервів ПАТ «Аграрний фонд».

«Ці кошти були тимчасово вільні в рамках залученої нами кредитної лінії від Укргазбанку. Спочатку гроші планувалося спрямувати на розширення нашої форвардної програми, але ми виходили з того, що стабілізація ситуації на ринку міндобрив і запобігання паніки у аграріїв — загальнодержавні пріоритети. Тому було прийнято рішення про надання цього траншу», — пояснив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко.

Раніше робота на підприємствах із виробництва добрив була зупинена на чотири місяці через брак обігових коштів та конкуренції з боку російських виробників.

На сьогодні з заводами «Ostсhem» укладені договори на постачання вже близько 200 тис. т добрив, які можуть бути спрямовані сільгоспвиробникам. Таким чином, криза на ринку мінеральних добрив близька до завершення.

Виконано за допомогою Disqus