Рейдери на Кіровоградщині не пускають справжніх власників на с/г підприємство

14 липня 2017 1329 0
Чоловіки охороняють господарство
Facebook.comЧоловіки охороняють господарство

У четвер 13 липня в с. Добре Вільшанського району на Кіровоградщині стався новий конфлікт  між власниками ПСП ім. Димитрова, поновленими в державному реєстрі, та рейдерами.

Про те, що рейдери не допускають справжніх власників на господарство, повідомив голова громадської спілки «Аграрна самооборона України» Юрій Крутько на своїй сторінці у Facebook.

«Сторони спору та представники ГС «Аграрної самооборони України» домовилися про продовження переговорів у м. Кропивницькому в п'ятницю 14 липня 2017 р. На нічний час залучені підрозділи поліції, які забезпечують громадський порядок», — написав Юрій Крутько.

Історія рейдерського захоплення ПСП ім. Димитрова у с. Добре на Кіровоградщині почалася в серпні 2016 р., коли відбулася перереєстрація підприємства.

Як розповідає головний агроном ПСП ім. Димитрова Олег Кіров, у серпні 2016 р. їм зателефонували з податкової і повідомили, що 5 серпня відбулася переєстрація підприємства.

«Із засновників було видалено керівника ПСП ім. Димитрова, власником якого є Іван Кіров. Замість нього ввели у засновники ТОВ «Лиман-Миколаїв». 25 серпня знову було змінено власника — замість ТОВ «Лиман-Миколаїв» засновником став ТОВ «Євроагрохімхолдинг» з Олександрії. Наступного дня це господарство купила приватна особа — Ростислав Вакулик», — розповів Олег Кіров.

У господарстві розповіли, що 28 серпня 2016 р. відбулося силове захоплення підприємства. На територію ПСП ім. Димитрова приїхали 5 автомобілів, з яких вийшли близько 30 осіб спортивної зовнішності. Вони силою прорвалися у господарчі приміщення фірми.

За твердженнями головного агронома ПСП ім. Димитрова, 31 серпня 2016 р. між приїжджими та працівниками господарства відбулася сутичка, внаслідок якої один з жителів с. Добре потрапив у лікарню.

У прес-службі обласного управління юстиції сказали, що реєстратори Кіровоградської області не здійснювали реєстраційних дій щодо зазначених підприємств.

Новоукраїнська місцева прокуратура проводить слідчі дії в рамках кримінального провадження за фактами протиправного заволодіння майном підприємства, установи, організації (ч.3 ст. 206-2 КК України)  та підроблення документів, печаток, штампів (ч. 1 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, раніше ми розповідали про спроби рейдерського захоплення «Нива-2010» у с. Бережинка на Кіровоградщині.

Виконано за допомогою Disqus