Підприємці під Кабміном мітингують проти блокування реєстрації податкових накладних (ОНОВЛЕНО)

17 серпня 2017 276 0
Іван Слободяник, член Асоціації фермерів та приватних землевласників
Kurkul.comІван Слободяник, член Асоціації фермерів та приватних землевласників

У четвер 17 серпня українські підприємці прийшли на мітинг під Кабінет Міністрів України і вимагають скасувати наказ Мінфіну №567, яким блокують реєстрацію податкових накладних.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член АФЗУ Іван Слободяник.

«Зараз заблокована робота поки що сотень підприємств. А для агробізнесу це ще і неможливість отримати компенсацію ПДВ. На Тернопільщіні серед заблокованих п/н — більше половини сільгосппідприємств», — написав Іван Слободяник.

На мітингу присутній також громадський активіст Семен Кривонос та десятки підприємців, які постраждали внаслідок блокування податкових накладних.

AgroPolit.com зв'язався по телефону з Іваном Слободяником і розпитав деталі.

«Після пікету ми зайшли на зустріч із представниками Мінфіну та ДФС. Говорили з членами комісії, яка займається цим питанням. Я дзвонив директору УКАБ Тарасу Висоцькому та президенту «Аграрний союз України» Геннадію Новікову і вони підтвердили, що проблема з накладними існує по всій країні… Ми бачимо, що ініціатива Мінфіну та ДФСУ, яка мала б спростити процес для бізнесу через запровадження електронної подачі декларацій, завершилася тим, що запустили в роботу не підготовлений програмний продукт», — пояснив Іван Слободяник.

За його словами, члени комісії при Мінфіні пояснили, що вони наразі пишуть роз’яснення для бізнесу щодо подання електронної податкової накладної.

«Новий формат податкових декларацій технічно недосконалий і тільки тепер пишуть роз’яснення. Податківці та мінфінівці зайняли таку позицію, бо зараз не можуть відмінити наказ, адже він — це виконання норм Податкового Кодексу. Тому зараз ми даємо свої вимоги щодо зміни окремих пунктів наказу», — підсумував він.

Нагадаємо, раніше аграрії Миколаївщини протестували проти нововведень ДФС.

Виконано за допомогою Disqus