Садівник із Закарпаття вирощує екзотичні горіхи

28 серпня 2017 488 0
Урожай фундука
pixabay.comУрожай фундука

Завжди вважалося, що кліматичні умови в України не підходять для вирощування фундука, проте Івану Федаку вдалося закласти свій власний сад, який за сезон приносить не менше 100 кг урожаю горіхів.

У с. Тарнiвцi Ужгородського району Закарпатської області садівник Iван Федак виростив цілий сад екзотичних горіхів.

Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на expres.ua.

Нагадаємо, нещодавно негода знищила яблуневі сади в с. Тарнівці та с. Концово Ужгородського райну Закарпатської області.

«Мене завжди цікавило вирощування фундука, саджанці купував у Словаччині, Чехії та Угорщині. Для отримання хороших врожаїв кущі необхідно регулярного поливати для підтримання належного вмісту вологи. Також потрібно вносити перегній, весною обов’язково підрізати гілки та перевіряти чи кущі не підхопили якоїсь інфекції. Фундук дуже вразливий до них, i якщо вчасно не виявити хвороби, то можна втратити не тільки урожай, але й сам кущ», — розповідає садівник.

Наразі у саду Івана Федака налічується 250 кущів фундука.

«З одного куща маю до 8 кг плодів. Останні кілька років регулярно збираю більше 100 кг урожаю культури. Якщо за садом доглядати, плодоносити він може до 70 років», — наголошує садівник.

Кілька років тому Іван Федак додатково зайнявся вирощуванням трюфелів та білих грибів, помітивши, що фундуковий сад сприяє росту саме цих культур.

 

 

Виконано за допомогою Disqus