Аграрії розпочали сезон збору винограду

28 серпня 2017 154 0
Гроно винограду
pixabay.comГроно винограду

22 серпня садівники Херсонщини розпочали збирання урожаю винограду, в цьому році планують отримати один з найкращих урожаїв за останні роки. Лише за перший день місцевим господарствам вдалось зібрати понад 30 т ягід.

Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на khersonline.net.

Нагадаємо, в Україні визначили область-лідера з виробництва винограду.

У ПАТ «ДМК «Таврія» на площі 1,4 тис. га вирощують близько 20 сортів винограду. На території господарства діє власний розплідник, системи крапельного зрошення та фітомоніторингу, які дозволяють збільшувати врожайність в рази. Першими таврійські аграрії почали прибирати ранні сорти винограду: Біанка та Магарача. Компанію зі збору ягід планують завершити до листопада.

«У цьому році високу врожайність підприємству забезпечили відносно м'яка зима, сприятливий сезон вегетації, своєчасний належний догляд за насадженнями і ефективна модернізація. Тому ми розраховуємо отримати якісний урожай», — повідомляє Олег Єременко, генеральний директор ПАТ «ДМК «Таврія».

Для забезпечення високих врожаїв догляд за виноградниками ведуть цілий рік. Взимку здійснюється обрізка, завдяки чому забезпечується якісна перезимовка, навесні проводяться операції з зеленим кущем: суха підв'язка, уламка, зелена підв'язка, карбування та прищіпка.

В цьому році в ДМК «Таврія» сподіваються на відсутність дощів під час збору врожаю і розраховують отримати від виноградників максимально якісну ягоду. 

Цьогорічний сезон ознаменувався ще й тим, що вперше господарство застосувало механізований спосіб збирання винограду. Крім того, в поточному році підприємством були придбані машина для попереднього обрізання кущів та вентиляторні обприскувачі для більш ефективного підтримування фітосанітарного стану виноградників.

 

Виконано за допомогою Disqus