Аграрії назвали ТОП-3 причин рейдерства

6 вересня 2017 303 0
Документи
zib.com.uaДокументи

Українські фермери назвали ТОП -3 причини поширення аграрного рейдерства в Україні. Про це стало відомо під час опитування, яке проводилось 6 вересня на форумі «Виклики осені: рейдерство, дотації і блокування податкових накладних».

За результатами опитування понад 50% аграріїв вважають основною причиною поширення рейдерства незаконні дії з документами на земельні ділянки.

Про це повідомляє кореспондент Kurkul.com з місця проведення форуму.

Нагадаємо, найбільше від рейдерства в Україні потерпають п’ять областей: Кіровоградська, Миколаївська, Полтавська, Вінницька, Дніпропетровська.

За результатами голосування на форумі найпоширенішою причиною аграрного рейдерства присутні вважають незаконне оформлення нових договорів оренди на земельні ділянки, що вже орендуються. За цей варіант проголосувало 52,2% присутніх.

На другому місці ― збір (захоплення) вирощеного підприємством урожаю рейдерами. Так вважає 13,9% опитаних.

Найнепоширенішим випадком рейдерства, на думку учасників форуму, є незаконне переоформлення (захоплення) рейдерами корпоративних прав на підприємство. Таку точку зору підтримало 6,7% присутніх.

Також присутніх запитали про те, чи мали місце випадки рейдерства на їх підприємствах.

Понад 50% учасників повідомили, що таких випадків не було.

Шляхом незаконних дій з договорами оренди на земельні ділянки, що вже орендуються були здійснені спроби рейдерства на 16,9% підприємств. Через збір (захоплення) вирощеного підприємством урожаю рейдерами спроби захоплення відбулися на 5,6% підприємств. Незаконне переоформлення (захоплення) рейдерами корпоративних прав на підприємство призвело до рейдерства у 2,2% випадків.

Виконано за допомогою Disqus