Мінімальні ціни на цукор скасують — Шульмейстер

20 серпня 2015 85 0
Мінімальні ціни на цукор скасують — Шульмейстер
Finance.obozrevatel.comМінімальні ціни на цукор скасують — Шульмейстер

Розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру» подано на розгляд Кабінету Міністрів України. Про це повідомив директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Дмитро Шульмейстер, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, документ, яким пропонується скасувати мінімальні ціни на цукор та цукрові буряки, вже пройшов погодження Міністерством фінансів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством юстиції України та Державною регуляторною службою України.

«Унесення змін до закону є негайною мірою, якої потребує ринок та українські виробники. Мета проекту — надати можливість підприємствам-виробникам цукру реалізувати продукцію за економічно обґрунтованими цінами та відповідно до реальної ситуації на ринку», — прокоментував Дмитро Шульмейстер.

Також додав, що наразі Департамент опрацьовує проект нової редакції закону, яка передбачає передачу функції розподілу квот на поставку цукру на внутрішній ринок галузевій асоціації.

«Така ініціатива відповідає принципам дерегуляції та передачі частини функцій Мінагропроду на галузеві об’єднання. Подібні практики саморегулювання галузі широко розповсюджені у країнах Центральної та Західної Європи. У процесі розробки документу Мінагропрод залучатиме широке коло експертів та зацікавлених сторін», — наголосив посадовець.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою