На Полтавщині збудують ветсанзавод

25 серпня 2015 99 0
На Полтавщині збудують ветсанзавод
Кurkul.comНа Полтавщині збудують ветсанзавод

Литовці пропонують збудувати у Хоролі (Полтавська область) підприємство з переробки відходів тваринного походження, пише «Урядовий кур’єр».

У повідомленні йдеться, що Хорольська філія державного підприємства «Укрветсанзавод» не працює з жовтня минулого року. Тож відома литовська група компаній, що має великий досвід у цій справі, запропонувала полтавцям свої послуги.

«Якщо у нас функціонуватиме такий завод, з реалізацією його продукції не буде жодних проблем. Частина виробленого залишатиметься для потреб вітчизняних аграріїв, а решта — йтиме на експорт. А це — надходження валюти і торговельна безпека», — пише сайт.

За словами голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка, приблизна потужність заводу, який планують спорудити, — 25 тис. т на рік, вартість проекту — понад €15 млн.

«Зараз в області розглядають кілька варіантів реалізації цього проекту. Хочуть відмовитися від залучення кредитів і зробити акцент на інвестуванні. Бо інвестиції, на відміну від кредитів, не треба буде повертати. Вкладені кошти залишаться в економіці області. Один із варіантів — створення спільного підприємства, так званого державно-приватного партнерства», — сказав посадовець.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою