Укрдержфонд профінансує фермерські кооперації Дніпропетровщини

27 серпня 2015 48 0
Укрдержфонд профінансує фермерські кооперації Дніпропетровщини
Тsn.uaУкрдержфонд профінансує фермерські кооперації Дніпропетровщини

Український державний фонд підтримки фермерських господарств допоможе фермерам Дніпропетровщини у побудові кооперативних зернових елеваторів, у рамках Канадського кооперативного зернового проекту, пише прес-служба Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

«Зараз із-за відсутності власних зерносховищ, малі та середні виробники сільгосппродукції змушені продавати зерно відразу «з поля» за заниженими цінами, а значить щорічно страждати від фінансових проблем. Щоб змінити ситуацію на краще, Укрдержфонд надасть перевагу фермерам, які об'єднуються в кооперативи. Тестове фінансування такої моделі взаємодії буде реалізовано на базі Канадського кооперативного зернового проекту у Дніпропетровській області», — про це повідомив під час навчально-практичного семінару для фермерів, на Дніпропетровщині, виконувач обов'язків генерального директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник.

За його словами, сьогодні середні сільгоспвиробники не мають власних зерносховищ, а зерносховища великих компаній здаються на невигідних умовах. Тому, виходить, що малі та середні сільгоспвиробники змушені щорічно продавати зерно відразу «з поля», що вкрай невигідно, а значить, виживати на ринку.

«Зараз втілюється в життя Канадський проект, який, зокрема, в Дніпропетровській області, націлений на об'єднання малих і середніх сільгоспвиробників у побудові кооперативних зернових елеваторів. Укрдержфонд приєднається до фінансування фермерів, які беруть у ньому участь», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою