28 серпня 2015, 18:30, Зерно

На Прикарпатті отримують урожаї європейського рівня

У м. Городенка (Івано-Франківська область) сільськогосподарські підприємства збирають урожай європейського рівня, пише прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

Як йдеться у повідомленні, сільськогосподарські підприємства філії «Перспектива» — приватне акціонерне товариство «Зернопродукт МХП» та приватне підприємство, агрофірма «Вільхівці» — мають ділянки гібридизації, де вирощено понад 100 сортів гібридів кукурудзи.

«Господарники вибирають той сорт, який найкраще підходить до умов і забезпечує найвищу урожайність. Ці сільськогосподарські підприємства застосовують передові технології, які використовуються при посіві зернових культур та ріпаку, і вже сьогодні отримують урожаї європейського рівня», — пише сайт.

Також додається, що Городенківщина є лідером в області зі збору урожаю ранніх зернових: намолочено майже 109 тис. т збіжжя, середня урожайність якого становила 54,7 ц/га.

«Для зберігання зерна нещодавно у ПП АФ «Вільхівці» збудували новий елеватор місткістю 35 тис. т зерна», — зазначається у матеріалі.