30 грудня 2017, 12:55, Цукор

В українську цукрову галузь у 2017 р. інвестовано $ 1 млрд

За словами керівника аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслани Бутило, цього року сумарна кількість інвестицій у цукрову галузь України становить близько $ 1 млрд, повідомиляє agro-smart.com.ua.

Руслана Бутило зазначила, що виконання європейських вимог до виробництва цукру підвищить експорт українського цукру. НАЦУ «Укрцукор» спільно з Мінагрополітики працювали над відповідними технічними правками в існуючі норми, які повинні набути чинності з 1 вересня 2022 р.

«Введення цих вимог особливо важливе, враховуючи експорт цукру, який досяг рекордних рівнів у 2016/17 МР. По суті, відбулася гармонізація українського законодавства з європейським (у вигляді Директиви № 2001/111 / ЄС від 20.12.2001). Оскільки в наказі міститься важлива інформація про термінологію і вимоги до виробництва цукру: екстра білого, білого і напівбілого», — розповіла Руслана Бутило.

За її словами, цукрові заводи ще до прийняття цих норм почали запроваджувати європейські стандарти, спрямовані на зменшення собівартості виробництва та випуску більш якісної продукції.