30 березня 2018, 14:07, Україна

Українські фермери не хочуть вирощувати квасолю на експорт

Через не бажання модернізувати виробництво, вінницькі фермери втрачають вигідні замовлення, — сказав перший заступник губернатора Вінницької області Андрій Гужко. Про це повідомляє vinnitsa.info.

«Минулого року до нас звернулися поляки. Вони готові у нас розміщати замовлення по вирощуванню, та на майбутнє — експорту квасолі. Поляки вживають багато квасолі. Але їм потрібна квасоля чисто-білого кольору. Наші фермери, нажаль, не готові її постачати у великій кількості. Тому, що у деякій мірі необхідно переобладнати комбайн. Зробити інші модернізації. Взяти інше насіння», — сказав він.

На думку Андрія Гужка, у вінницьких фермерів є потенціал до зростання, але вони відмовляються інвестувати у своє господарство.

«На Вінниччині фермери теж не бідні люди. Але у них, скажімо такий психологічний менталітет, коли вони змогли заробити, а у розвиток не вкладають гроші», — вважає він.

Також Андрій Гужко назвав перспективні на сьогодні види господарчої діяльності: торгівля смаженою гречкою, вирощування гороху, виготовлення борошна. На всіх цих напрямках існує попит — але пропозиції немає.