23 квітня 2018, 08:35, Сільгосптехніка

В Китаї знайшли спосіб економити на повітряному обприскуванні

Китайська агрохімічна компанія домоглась зменшення частки використання пестицидів в безпілотному обприскуванні. Свою нову розробку — зменшені частки піразолу — компанія Shandong Kangqiao Bio-technology Ltd представила на початку цього року. Про це повідомляє SuperAgronom.com

На сьогоднішній день існує великий попит саме на пестицидні сполуки для безпілотних обприскувачів. Фахівці відзначають, для обприскування з повітря звичайні пестициди зазвичай розводять в 200 разів, тоді як спеціальні «повітряні» пестициди необхідно розчиняти в 2-5 разів.

Читайте також: В Китаї вперше використали дрони для запилення фруктових дерев

Для наземного обприскування частки розчину повинні становити менше 5 мікрон, для обробітку з повітря — не більше 2 мікрон. Наразі у компанії домоглися того, що продукти піразолу мають середній розмір частинок менше 1 мікрона, а суспензія досягає 99%, що дозволяє використовувати повітряні пестициди ефективніше.

Очікується, що розробка інноваційних пестицидних сполук буде розвиватися завдяки застосуванню нанотехнологій зі спрямованістю на контрольоване вивільнення активної речовини.