11 травня 2018, 18:04, Молоко

Здешевшання молочної сировини не вплине на ціну молокопродуктів — думка

Незважаючи на зниження ціни на молочну сировину, вартість готової продукцію не зміниться. Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає ГолосUA.

«Рентабельність виробництва молока в Україні сьогодні знижується. Подивіться на закупівельні ціни молока з початку року — взимку ціни не були завищеними. Це було пов'язано з тим, що роздрібні ціни трималися на одному рівні, але рентабельність виробники молока завищили, знизивши закупівельні ціни. Процес почався ще в лютому, але сьогодні прибутковість виробництва молока дійсно знизилася», — повідомляє експерт.

За його словами, ціна знизилися лише на молоко, куплене у населення.

«В Україні впали закупівельні ціни на молоко в тих населених пунктах, звідки просто невигідно вивозити сировину. При тому, що ціна на «промислове» молоко не впала — вона була стабільною з початку зими. А на молоко, куплене у населення, знизилася закупівельна ціна», — коментує Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, закупівельні ціни на молоко продовжують падати під тиском сезонного зростання виробництва. За підсумками квітня середня ціна на молоко склала 9,12 грн/кг.