17 вересня 2015, 15:45, Україна

Мінагропрод ініціював написання Стратегії відновлення систем зрошення

Сформовано склад п’яти робочих груп експертів із написання Стратегії відновлення та розвитку систем зрошення. Про це заявила на координаційній раді з питань відновлення та розвитку систем зрошення заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За її словами, це стратегічно важливий документ, який буде фундаментом всієї подальшої роботи у сфері відновлення та розвитку систем зрошення.

«Для нас важливо розробити якісну Стратегію, яка стане дорожньою картою у процесі відновлення іригаційних систем в Україні. До розробки документа ми долучаємо міжнародних експертів, які брали участь у створені відповідних проектів зі зрошення у країнах Центральної Азії, Кавказу та Східної Європи, зокрема таких країнах як Вірменія, Грузія, Румунія, Болгарія», — зазначила Владислава Рутицька.

Також додається, що реалізація проекту є надзвичайно актуальним завданням для розвитку аграрного сектору та реалізації аграрного потенціалу південних регіонів України за умов зміни клімату та виходу з ладу внутрішньогосподарських зрошувальних систем на площах понад 1 млн га.

«Проект відновлення системи зрошення реалізується в Одеській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях. Їх відвідали представники Світового банку. Це саме ті області, які потерпають від недостатньої кількості водних ресурсів», — йдеться у повідомленні.