25 липня 2018, 14:03, Україна

Сумський НАУ проводитиме спільні наукові проекти з університетом КНР

Очільники Сумського НАУ, Інституту прикладної фізики НАН України та «Євроагрофізичний інститут» підписали меморандум про співпрацю. Угода націлена на підвищення професійної кваліфікації наукових і науково-педагогічних кадрів, спільне проведення наукових досліджень, участь в національних та міжнародних освітніх і наукових програмах і проектах. Про це повідомляє прес-служба Сумського НАУ.

Також завдяки меморандуму будуть організовувати спільні проекти в системі післявузівської та додаткової освіти, здійснювати спільні публікації наукових та навчально-методичних робіт, а також обміни студентів, магістрів, аспірантів, викладачів, науковців.

Як відмітив очільник міста Олександр Лисенко, Сумський НАУ відіграє важливу роль у встановленні дружніх стосунках з університетами КНР.

Здобутки СНАУ в галузі сільськогосподарських досліджень відзначив старший консультант Муніципального народного уряду міста Сіньсян Чжан Говей.

«Саме тому українські науковці та їхні китайські колеги вирішили спільно добирати теми досліджень, які б відповідали стратегічним запитам обох держав», — йдеться у повідомленні.

Вже восени Сумський НАУ прийматиме аспірантів та магістрантів з КНР, яких навчатимуть за унікальною українсько-китайською програмою.