5 червня 2015, 13:45, Україна

Право на створення фермерського господарство матимуть усі громадяни України

Депутати пропонують надати право на утворення фермерського господарства усім громадянам України, незалежно від наявності у них освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі, та досвіду роботи у сільському господарстві. Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства» зареєстрували 4 червня на сайті Верховної Ради України.

За словами авторів законопроекту, кількість фермерських господарств щороку зменшується. Якщо у липні 2013 р. і Україні нараховувалося 40,9 тис. фермерських господарств, то у листопаді 2014 р. їх лишилося вже 39,4 тис.

Прийняття законопроекту сприятиме росту зайнятості у фермерських господарствах, збільшенню доходів місцевих бюджетів та забезпеченню сталого розвитку сільських територій.

«І головну роль в успіху фермера грають активність, працьовитість, бажання вивчати нові технології, а не «корочка» про отримання не завжди якісної освіти. Вважаю, що правом на утворення фермерського господарства мають бути наділені усі громадяни. України, незалежно від їх освіти та досвіду роботи. У сьогоднішні скрутні часи, якщо людина виявила бажання спробувати себе у сільському господарстві ми маємо максимально її підтримати, а не зупиняти штучними адміністративними бар’єрами», — пояснює одни із авторів.