18 грудня 2018, 08:45, Овочі

Ціни на картоплю побили рекорд

Експортери продовжують закупівлю української картоплі, що сприяє її подорожчанню. Так, наразі ціни на якісну картоплю стали максимальними для другої половини грудня. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Сьогодні українські виробники вже відвантажують картоплю високої якості по 4,5-6 грн/кг ($0,16-0,22 /кг) залежно від регіону та інших умов угоди. Таким чином, тільки з початку поточного року картопля в Україні подорожчала в середньому на 35%.

Окрім підвищеного попиту з боку компаній з Молдови та Азербайджану, позитивний ціновий тренд також проводить активізацію темпів продажу на внутрішньому ринку, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі почали формувати товарні запаси на період новорічних свят.

В результаті, вже сьогодні картоплі обходяться оптовим покупцям в середньому на 40% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Однак, як відзначають галузеві експерти, навіть в таких умовах ряд фермерів продовжує відмовлятися від активних продажів у очікуванні подальшого зростання цін.