8 жовтня 2015, 12:58, Україна

ЄІБ надасть €450 млн на підтримку українських сільгоспвиробників — Рутицька

Уже півроку йдуть перемовини з Європейським інвестиційним банком на предмет надання фінансової підтримки для українських агровиробників. Відповідні домовленості мають бути підписані до кінця поточного року, заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час панельної дискусії «АПК. Поворотний момент в історії» на Київському міжнародному економічному форумі.

«Я вже півроку працюю з Європейським інвестиційним банком задля того, щоб до кінця року підписати відповідні домовленості для підтримки малих, середніх і великих агрокомпаній. Поки планується €450 млн, які ми будемо опрацьовувати з державним банком (скоріше за все, «Укрексімбанк») та комерційними банками», — сказала вона.

Спільно з ЄІБ міністерством було проведено ряд зустрічей з фермерами, середніми сільгоспвиробниками, в тому числі у регіонах, з профільними асоціаціями та холдингами для того, щоб зрозуміти, як буде розподілятися цей пакет.

«Зараз, крім того, ми працюємо над створенням кредитних союзів і над створенням кооперативів», — підсумувала заступник міністра.

Дарина Козоріз, агропортал Kurkul.com