8 березня 2019, 12:37, Україна

На Чернігівщині рейдери захопили три агропідприємства

Відразу три агропідприємства на Чернігівщині, що належать Наталії Нич змінили свого власника. У с. Бобровиця триває протистояння між орендарями місцевої землі. Постраждалий підприємець стверджує, що це справа рук конкурентів, які перед початком посівної кампанії хочуть переманити пайовиків і назбирати більше землі. Про це повідомляє tsn.ua.

Наталія Нич створила кілька фірм, щоб обробляти орендовану в людей землю та стверджує, що вчасно платить за неї селянам. Проте раптово в засновниках компанії її прізвище зникло.

«Я нікому не передавала свої документи, свої печатки, я нікому доручень не давала», — переконує жінка.

Новим власником трьох компаній за даними Держреєстру став житель Києва, що проживає в однокімнатній квартирі. До схеми було залучено державного реєстратора Віктора Касюка. Його підприємство зареєстровано в Маломощаницькій сільській раді на Рівненщині.

Тим часом у Бобровиці почали перетягувати людей до іншої агрофірми.

«Їздять по селу й кажуть: то вона у Феофанії лежить при смерті, то її в міліцію посадили, вона така сяка, їй не треба довіряти, вона не віддасть грошей, переходьте», — розповідає місцева жителька Марія Бобруйко.

Фірма-конкурент заперечує усі звинувачення та запевняє, що люди самі обирають, де їм вигідніше. Місцевими органами правопорядку ведеться слідство.