3 липня 2019, 13:04, Молоко

Агрофірма з Київщини випускатиме кумис під власним брендом

Компанія Dengoff AgroFamily із Тетіївського району на Київщині готується до запуску серійного виробництва кумису та інших продуктів із кобилячого й коров’ячого молока під власною торговою маркою MLK PWR («Milk Power»). Нині щодня тут виробляють більше 50 л кумису, які реалізують у місцевих та столичних торговельних мережах.

Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів засновник Dengoff AgroFamily Богдан Балагура.

«На нашій фермі є близько 100 коней. У більшості випадків ці ваговози виконують господарські роботи. Але в якийсь момент ми подумали, що кобили дають молоко і, можливо, на цьому теж можна заробляти», — розповідає молодий підприємець.

За словами Богдана Балагури, спочатку кумис виготовляли в примітивних умовах на кухні агрофірми, а згодом почали вивчати і впроваджувати технологію інших підприємств, зокрема Дібрівського кінного заводу на Полтавщині.

Керівник компанії каже, що кумис насправді є дуже корисним і цілком може зайняти свою нішу на ринку продуктів здорового харчування.

Наразі триває державна реєстрація торгової марки MLK PWR, а сам кумис пройшов низку необхідних лабораторних  досліджень, які підтвердили його високу якість та відмінні смакові властивості. Незабаром під брендом MLK PWR також будуть випускати молочну продукцію з коров’ячого та козячого молока.

«Ми доклали багато зусиль, щоб створити власний бренд молочної продукції. Згодом планую збільшити обсяг виробництва в 10-15 разів», — каже Богдан Балагура.

Однак підприємець каже, що поки культура споживання кумису та продуктів із кобилячого молока в Україні розвинута надзвичайно мало. Тож Богдан Балагура ставить перед собою завдання не лише виробити такий корисний продукт як кумис, а й вчити українців використовувати правильні і якісні продукти для свого харчування.