3 вересня 2019, 13:07, Україна

Підозрюваного у вбивстві фермера на Дніпропетровщині взяли під варту

Прокуратура Дніпропетровської області оскаржила рішення Октябрського районного суду міста Полтава, яким було відмовлено в продовженні строку тримання під вартою одному з фігурантів кримінального провадження (працівнику виправної колонії), розпочатого за фактом розбійного нападу і вбивства фермера в селі Саксаганське (ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 та ч. 3 ст. 289 КК України). Полтавський апеляційний суд погодився з позицією прокуратури і скасував ухвалу суду першої інстанції, взявши підозрюваного під варту в залі суду. Про це повідомляє sobitie.com.ua.

Нагадаємо, що 21 грудня 2018 р. група озброєних чоловіків у балаклавах проникла до приватного помешкання. Нападники зв’язали господаря будинку 1960 р. н., дружину та доньку. Під погрозою ножа та пістолета, зловмисники заволоділи грошима та майном родини. В ході вимагання грошей один з нападників завдав власнику будинку ножове поранення. Від отриманої травми чоловік помер у лікарні.  

У лютому працівники Державного бюро розслідувань затримали одного з учасників нападу. Справа стосовно нього зараз перебуває на контролі ДБР.

Крім того, ще один підозрюваний також знаходиться під вартою.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються інші причетні до злочину.