7 листопада 2019, 13:09, Україна

Кабмін хоче скоротити дотації аграріям

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скоротити фінансову допомогу сільськогосподарським товаровиробникам на 9%, або на 400 млн грн — до 4 млрд грн. Про це йдеться в законопроеєкті до 2-го читання про держбюджет на 2020 р. №2000, передають Українські Новини.

Згідно з ним, Кабмін також змінив назву державної програми зі «здешевлення кредитів сільськогосподарським товаровиробникам для купівлі земель сільськогосподарського призначення» на «фінансову допомогу сільгосптоваровиробникам».

Крім того, порівняно із законопроектом до 1-го читання витрати держбюджету скоротилися на функціонування інституту з підтримки і просування експорту на 10% — до 45 млн грн, на організацію і регулювання діяльності установ у системі агропромислового комплексу та забезпечення діяльності Аграрного фонду — на 10% до 91,9 млн грн.

Загалом Кабмін скоротив фінансування Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського розвитку на 2020 р. на 19,8%, або на 4,4 млрд грн — до 17,95 млрд грн.

Нагадаємо, що Kurkul.com проводить опитування серед учасників ринку щодо пропозиції компанії Corteva продавати насіння Pioneer у товарний кредит.

Ми пропонуємо вам розповісти, за яких умов ви згодні будете купувати насіння Pioneer у кредит.