12 листопада 2019, 16:00, Земля

На конференції у Києві Ніл Кінсі розповість про особливості внесення азоту

Існує суттєва відмінність між живленням рослини й ґрунту. Живлення рослини мало ефективне, якщо невідома структура ґрунту. Саме лише внесення добрива не гарантує, що рослина обов’язково його поглине. На цьому наголошує відомий ґрунтознавець та агроном Ніл Кінсі, автор книги «Практична агрономія Ніла Кінсі».

«У будь-якому випадку, першочергово слід зважати на азот, тому що з ним найважче впоратись. Крім цього, найважче вивести правильну рекомендацію щодо підживлення саме ним», — зауважив Ніл Кінсі.

У середньому рослина містить від 2 до 6% азоту. Отримати велику кількість азоту можна від утворення бульбочок на бобових культурах. В ідеальній ситуації 70% азоту надходить від мікробів. У відносно сприятливих умовах вирощування отримаємо близько 50% від цього джерела. За поганих умов можна отримати лише 25%.

«Однак чим краще ми впливаємо на хімію і фізичну структуру ґрунту, тим ефективніша діяльність мікробів. За нормальних погодних умов і збалансованого ґрунту мікроби зможуть гарно виконувати свою «роботу», — наголошує експерт.

Детальніше про нюанси підживлення рослин та врахування стану грунту Ніл Кінсі розповість під час триденного тренінгу на конференції «Точне ґрунтознавство та управління зональністю полів» у Києві 17-20 грудня.

Реєстрація на конференцію за посиланням.