23 грудня 2019, 11:38, Україна

Сервіс для аграріїв відкриває доступ до метеоданих

Сервіс для моніторингу агропогоди «Метео Фарм» відкрив безкоштовний доступ до інформації про погоду для всіх користувачів. Про це в коментарі Latifundist.com розповів виконавчий директор «Метео Фарм» Дмитро Максименко.

«Рік тому ми запустили професійний сервіс агропогоди «Метео Фарм», але зараз вирішили змінити його концепцію. Тепер не тільки аграрії, а й абсолютно будь-який користувач Мережі безкоштовно зможе моніторити стан погоди, отримати детальний кліматичний прогноз на 7 днів з активними та інформативними графіками. Ця інформація дозволяє скласти повну картину метеоумов в будь-якому населеному пункті або районі України з високою точністю», — розповів Дмитро Максименко.

За його словами, крім базових показників, всім користувачам будуть доступні такі важливі значення як температура і вологість ґрунту. Серед інакших функцій — радар опадів, який відображає інтенсивність і розподіл опадів в тій чи іншій зоні.

«Сподіваємося, що тепер погодний сервіс «Метео Фарм» потіснить ті сервіси, до яких усі звикли, і дасть змогу аграріям з усіх куточків країни отримувати більше інформації», — відзначив Дмитро Максименко.

Він додав, що у розширеному доступі до сервісу «Метео Фарм» користувачі матимуть змогу відстежувати до 50 спеціалізованих показників на вибраному полі. А також використовувати історію погоди за 10 років і користуватися даними усієї мережі метеостанцій «Метео Фарм», яких налічується понад 200 штук.