1 березня 2020, 11:36, Сільгосптехніка

Horsch презентував нові моделі стерньових культиваторів Joker

Німецька компанія Horsch запускає виробництво нового покоління стерньових культиваторів моделі Joker представлене серіями RT та СТ. Повідомляє Traktorist.ua.

Представлені напівнавісні моделі серії RT з шириною захвату 5 та 6 м не мають транспортної вісі, розташованої між дисками і катком на відміну від попередніх моделей серії такої ж ширини. Моделі серії будуть агрегатуватися до задньої транспортної осі трактора. Причина полягає у тому, що машина більшої ширини націлена на універсальність та модульність. Транспортна вісь оснащена системою підвіски SoftRide, що сприяє плавності та точності роботи в полі. Так, будь-який користувач зможе налаштувати агрегат у відповідності зі своїми потребами. Зокрема, є можливість встановлення ножів CrossBar та ножового валика перед дисками для вирівнювання поверхні після оранки.

Читати за темою: Техніка, яка допомогає Goodvalley Ukraine бути успішними

Центральним елементом є Disc System. Оснащений стандартно зубчастими дисками діаметром 52 см, встановленими попарно на широких еластомерних опорах. 

Крім того, Joker 5 та 6 RT будуть оснащені бункером Minidrill ємністю 400 л з аналогічною розподільною здатністю, що і Pronto, та дванадцятьма дифузорами встановленими перед або за катком для посіву покривних культур.

Щодо оновлення серії СТ, то модель Joker 7 CT буде мати аналогічні параметри, як і попередні моделі. До таких параметрів входить оснащеність дисками діаметром 52 см, але робоча ширина буде на один метр ширше у порівнянні з найширшою моделлю. Joker 7 CT був розроблений не тільки для лущення стерні, а й для внесення гною або інших рідких добрив, наприклад, у агрегації з самохідним розкидачем або цистерною. Для цього машина може оснащуватися 28 водостоками з нержавіючої сталі, розташованими у передній частині шасі або між дисками на відстані 25 см один від одного для забезпечення однорідної суміші.