1 грудня 2015, 13:06, Сільгосптехніка

Аграрії оновлюють технічний парк за кредитною програмою Укргазбанку

Перша техніка за новою програмою кредитування аграріїв зі зниженою відсотковою ставкою від «Укргазбанку» вже надійшла аграріям, про це йдеться у повідомленні банку.

За словами директора господарства «Благодар-Агро» Ярослава Базника, за кредитні кошти підприємство придбало одразу дві одиниці техніки, яка була необхідна у господарстві — рулонний прес-підбирач та знаменитий трактор «Беларус-892». Аграрій дуже задоволений продукцією сусідньої держави, співвідношення «ціна/якість» у неї чи не найкраще.

«Тепер плануємо купувати комбайн і ще один трактор — МТЗ. Звісно, також за кредитною програмою «Укргазбанку» і уряду Білорусі. Ми вважаємо її умови найбільш прийнятними для пересічного українського фермера», — додає директор «Благодар-Агро».

На думку Ярослава Базника, для українських аграріїв дуже гостро стоїть питання постійного і безперешкодного фінансування своєї діяльності. Оскільки сільське господарство є сезонним виробництвом, то наявність вільних коштів у сільгоспвиробників залежить не лише від урожаю, який ще треба вчасно зібрати і зберегти, але й від кон’юнктури цін на аграрну продукцію.

«Вкрай важливою є можливість отримання доступних кредитів, у тому числі на оновлення парку сільськогосподарської техніки, поповнення оборотних коштів тощо. На жаль, з цим в Україні зараз сутужно», — розповідає аграрій.

Читати по темі: Укргазбанк пропонує аграріям кредити на білоруську техніку

Ярослав Базник зазначає, що умови кредитів, які пропонують українські банки вітчизняним сільгоспвиробникам, не влаштовують аграріїв через дуже високі відсоткові ставки. У пошуках доступного фінансування для свого підприємства Ярослав звернувся і до «Укргазбанку», де йому одразу запропонували звернути увагу на програму кредитування на придбання білоруської техніки. Детально вивчивши її умови, фермер вирішив скористатися пропозицією.

«По-перше, невеликий власний внесок — від 20%, по-друге — кредит можна повертати протягом п’яти років, а отже зменшується фінансове навантаження на господарство. А головне — ця програма передбачає відшкодування по кредиту від білоруського уряду, що робить підсумкову процентну ставку значно нижчою, ніж в інших українських банках за аналогічними програмами», — говорить він.