8 липня 2020, 17:12, Україна

Шмигаль вважає передчасною ідею збільшення податку для власників паїв

Прем'єр Денис Шмигаль назвав передчасною ідею про збільшення податку на гектар землі для пересічних власників землі. Про це він сказав під час засідання уряду, інформує epravda.com.

«Хотів повідомити нашу позицію з приводу законопроєкту №3131 про збільшення податків на гектар землі. Ця ідея на сьогоднішній день, я вважаю, передчасна — в умовах кризи, в умовах, коли фермери просять підтримки від держави збільшувати орендну плату не зовсім коректно. Ми через профільне міністерство і профільний комітет будемо просити донести цю думку до парламентарів, щоб вони таке рішення під час кризи та під час складнощів з роботою в агросфері передчасно не приймали», — підкреслив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, з 15 липня в Україні діятимуть нові правила оформлення землі. Серед основних змін: 

  • Сторонами у договорі оренди земельної ділянки може бути додатково передбачена умова про поновлення такого договору. У разі, якщо умова про поновлення договору оренди землі закріплена у договорі оренди землі і сторони не мають заперечень, то таке поновлення відбувається автоматично, державна реєстрація речового права оренди в цьому разі продовжується на той самий строк.
  • Сторона договору, яка виявила бажання скористатися своїм правом відмови від поновлення договору повинна не пізніше як за 1 місяць до дати закінчення дії такого договору повинна подати до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно заяву про виключення з реєстру відомостей про поновлення договору. У разі неподання такої заяви та після настання відповідної дати закінчення дії договору, державна реєстрація речового права оренди продовжується на той самий строк.