10 грудня 2015, 13:19, Україна

Наступний страйк аграріїв проти відміни спецрежиму ПДВ пройде 15 грудня

Акція протесту, що відбулася сьогодні, 10 грудня, була попереджувальною, загальнодержавний протест відбудеться 15 грудня, про це в ексклюзивному коментарі Кurkul.com повідомив голова Харківської обласної організації Аграрної партії Петро Скляр.

«Остаточне рішення про його проведення буде прийнято 13 грудня і там вже ми дізнаємося про те, в якому форматі він буде проходити», — розповів він.

В Україні розпочато загальний страйк аграріїв (оновлюється)

На його думку, нові зміни у податковому законодавстві — це проблеми не лише аграріїв.

«Ця проблема торкається всіх тих людей, що задіяні у малому та середньому бізнесі. Цей (податковий) кодекс дуже негативно відобразиться на інвестиційній привабливості аграрного сектору. Аграрії понесуть величезні збитки. Аграрний сектор — це той локомотив, який веде економіку до розвитку, оскільки це — третина валютної виручки країни. Це — можливість створення робочих місць в містах та селах, це — можливість продовольчої безпеки держави. Таку можливість буде втрачено, оскільки не залишиться ресурсів не те що на розвиток, а й на підтримку нинішнього рівня виробництва товарної продукції», — зауважив експерт.

Андрій Губін, Кurkul.com