15 грудня 2015, 17:53, Україна

Профільні аграрні асоціації вимагатимуть відставки уряду

На мітингу біля Верховної Ради України збереться 15 тис. аграріїв. Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів президент Асоціації фермерів і землевласників України Іван Томич.

За його словами, метою акції є збереження стабільності, розвитку та зупинка розвалу аграрного сектору України.

«Сьогодні члени засідання страйкового комітету, а саме 5 організацій: Асоціація фермерів і землевласників, Аграрний Союз, Союз птахіників, Українська аграрна конфедерація, Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) разом з Аграрною партією України визначили ключові вимоги до уряду. Ними є: збереження спецрежиму ПДВ, збереження діючої (спрощеної) системи ведення бухгалтерського обліку, не допустити підвищення податку на землі під виробничими об’єктами», — зазначив Іван Томич.

Читати по темі: Аграрії вийдуть під стіни Верховної Ради 17 грудня

У той же час учасниками комітету було прийнято рішення про направлення звернення до коаліції Верховної Ради про відправку уряду у відставку.

«За останній рік було проведено декілька аграрних форумів і акцій. Ми надіслали ряд звернень до уряду, але вимоги, надіслані членами аграрних асоціацій були виконані лише на 30%. Реакція уряду на більшість нагальних питань аграріїв є нульовою. Такі дії парламенту можна розцінювати, як недотримання коаліційної угоди, що може похитнути продовольчу стабільність нашої країни», — пояснив президент Асоціації фермерів і землевласників України Іван Томич.

Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com