4 вересня 2020, 16:30, Сільгосптехніка

Названо Топ-5 помилок при користуванні дроном

Не всі аграрії можуть успішно користуватись дронами. Як обрати потрібну модель, як налаштувати пристрій та яких помилок не варто допускати при користуванні дізнавайтесь із матеріалу «Поле-блогер тестує безпілотне внесення препаратів» на Kurkul.com.

На онлайн полігоні аграрних інновацій Digital Field фахівці компанії DroneUA розповіли про основні помилки при використанні дронів.

«Ні один дрон у повітрі ще не залишився. Найбільша помилка користувачів — надлишкова самовпевненість. Люди, які купують безпілотники починають «лихачити». А варто звикати до обладнання і поступово вчитися застосовувати його у своєму фермерському господарстві», — зазначив експерт компанії DroneUA.

Також серед помилок експерти виділяють:

  • несистемне використання;
  • відсутність навиків керування;
  • неуважність при використанні.

«Люди не проходять навчання, а це потрібно робити обов’язково. Воно не складне, але потрібне, щоб потім не було помилок в полі. Наша компанія проводить навчання фермерів. Вистачає 3-4 годин базового навчання, щоб отримати навики керування дроном. Також ми пропонуємо розширену програму навчання», — зазначили експерти DroneUA.

Нагадаємо, спостерігати за ходом подій, станом посівів та проведенням технологічних операцій на полях Digital Field аграрії можуть в будь-який час в режимі онлайн.

А завдяки сервісу управління агропідприємством AgroOnline можна отримати вільний доступ до всіх даних, що стосуються повного циклу агровиробництва проекту Digital Field.

Агрометеорологічні дані та метеоаналітику збирає сервіс агропогоди «Метео Фарм».