18 грудня 2015, 09:41, М’ясо

Профільні асоціації проводитимуть атестацію та сертифікацію по племінній справі

Право ведення відповідних реєстрів та державних книг племінних тварин, проведення сертифікації, атестації та здійснення ряду інших повноважень у племінній справі планується передати профільним асоціаціям, пише прес-служба ГО Agro.ReformsUA.

Значну частину повноважень делегують, у тому числі право ведення реєстрів, державних книг племінних тварин, а також проведення сертифікації племінних ресурсів та атестації профільним тваринницьким асоціаціям. Сьогодні ці та інші повноваження у племінній справі належать виключно державі.

«Наділення такими повноваженнями профільних асоціацій — це загально світова практика, надання профільним асоціаціям повноваження ведення відповідних реєстрів та державних книг племінних тварин, проведення сертифікації, атестації та здійснення ряду інших повноважень у племінній справі нівелює можливі корупційні ризики, а також забезпечує безпосередній ринковий контроль над якістю племінних тварин, що відповідає міжнародній, у тому числі європейській, практиці», — зазначає експерт з аграрного та земельного права ГО Agro.ReformsUA Дмитро Сімашко.

Також відповідна ініціатива сприятиме розвитку тваринницьких асоціації, збільшить рівень відповідальності і довіри перед її членами, а також розвантажить державних службовців, які поки мають виключні повноваження у племінній страві.